Wyłączanie opcji wyróżnienia

To narzędzie (strona) służy do wyłączania opcji wyróżnienia na aukcjach Allegro. Allegro przyznaje cyklicznie pakiet 50 darmowych wyróżnień które trwają 10 dni, po tym okresie jednak nie wyłączają się same tylko wznawiają się automatycznie, tym razem pobierając już opłaty. Aby tego uniknąć, trzeba ręcznie wyłączyć opcję promowania przed momentem naliczenia opłaty za kolejny cykl wyróżnienia. Aplikacja pobiera jednocześnie do 50 wyróżnionych aukcji. Jeśli ktoś korzysta z wyróżnienia poza pakietem i ma więcej tego typu aukcji, może wyłączyć opcję wyróżnienia ze wszystkich, wystarczy wielokrotnie użyć aplikacji, za każdym razem przetwarzając po 50 aukcji. Aplikacja wyłącza tylko i wyłącznie opcję wyróżnienia, nie zmieniając pozostałych opcji promowania takich jak pogrubienie, podświetlenie itp. Jeśli ktoś ma je dodatkowo włączone i chce je wyłączyć, musi to zrobić we własnym zakresie. Ponadto, opcja "Pakiet Promo", czyli wyróżnienie w zestawie z podświetleniem i pogrubieniem która nie jest przydzielana w ramach pakietu, ale można ją wykupić normalnie, powoduje że aukcja będzie widoczna na liście znalezionych wyróżnionych (i wejdzie w limit 50 pobranych do edycji aukcji), jednak opcja "Pakiet Promo" nie zostanie wyłączona.

Jeżeli chcesz używać tej aplikacji do obsługi więcej niż jednego konta Allegro, pamiętaj aby przed zalogowaniem się w aplikacji wylogować się z Allegro (jeśli masz włączone w przeglądarce automatyczne logowanie). Tylko wtedy zostanie wyświetlona strona logowania Allegro na której będzie można zalogować się na inne konto.

Po wyłączeniu wyróżnienia zmiany powinny być widoczne bardzo szybko, już w ciągu kilku... kilkudziesięciu sekund. Warto zweryfikować poprawność działania na stronie "Moja sprzedaż - Licytacje i Kup Teraz - Moje oferty" rozwijając opcję "Pokaż dodatkowe filtry" i wybierając z pola "opcje promowania" wartość "wyróżnienie".

Główne zalety aplikacji

  • prosta obsługa - za pomocą 3 kliknięć można wyłączyć opcję promowania nawet na 50 aukcjach
  • można wyłączyć wyróżnienie z wszystkich lub z wybranych aukcji
  • pozwala zaoszczędzić czas potrzebny na ręczną edycję kilkudziesięciu aukcji